Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Voordelige nootjes

In de maand november zijn in Wereldwinkel Noordwijkerhout de nootjes in de aanbieding. U ontvangt 10% korting op de sea salted peanuts, sea salted cashewnuts en spicy peanut cashewmix. De nootjes zijn fairtrade, biologisch en overheerlijk!

Cashewnoten

Cashewnoten zijn kleine nootjes die aan een tropische boom groeien onderaan de zogenaamde cashew-appel. De cashewnotenboom groeit voornamelijk in de tropen. Cashewnoten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Door het hoge ijzer- en eiwitgehalte zijn ze een goede vleesvervanger. Krokant geroosterd, verrijkt met puur Middellands Zeezout. GreenAge biologische en fairtrade cashewnoten met zeezout zijn het gezonde alternatief voor de borrelnoot en zoveel interessanter en lekkerder dan dat!

Pinda's

De pinda is eigenlijk geen noot maar een peulvrucht. Zoals bij andere planten bevindt de bloem van de pindaplant zich bovengronds, en daaruit ontwikkelt zich een peul met meestal twee zaden. En dan gebeurt er iets heel bijzonders: de stengel waaraan de peul groeit wordt langer en boort zich in de grond. Onder de grond rijpt de vrucht tot het oogsttijd is. Opgraven, drogen en pellen maar! Krokant gebakken in pinda-olie, precies goed gezouten met zeezout: pinda’s zijn een allemansvriend en evergreen. Ze passen bij iedere gelegenheid en op ieder menu voor jong en oud!