Wokken maar...

Zoet en pittig is deze woksaus van Fair Trade Original. Heerlijk om te wokken, maar ook om deze verrukkelijke noedelsoep mee te maken. In de maand november is de Soy Ginger woksaus extra voordelig geprijsd, namelijk niet € 1,59 maar slechts € 0,95.

Noedelsoep met soy ginger kip

- 2 maïskolven, schoongemaakt

- 1 wortel, in dunne reepjes

- 100 gr. peultjes, afgehaald

- 2 tabletten kippenbouillon

- 200 gr. kipfilet, in repen

- scheutje olie

- zout

- 2 bosui, in stukken

 

 

En van Fair Trade Original

-1 flesje Woksaus Soy

- Sambal Badjak

- 1 pak Tibetaanse Noedels

 

Bereidingswijze

1. Breng een pan met 1 liter water aan de kooi en voeg de maïskolf toe.

2. Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar.

3. Neem de maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken.

4. Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep.

5. Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten. Verhit ondertussen de grillpan.

6. Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en een deel van de woksaus soy ginger en bestrooi met zout. Grill de repen rondom bruin en neem van de grill.

7. Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort. Grill vervolgens de bosui.

8. Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn.

9. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10. Breng de soep op smaak met sambal en eventueel nog wat zout.

11. Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover.

12. Serveer de rest van de woksaus soy ginger erbij op tafel.