Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Chutney's uit Swaziland

In de maand maart besteedt de Wereldwinkel extra aandacht aan vrouwen. Daarom zijn de chutney's en sauzen van Eswatini Kitchen uit Swaziland in de aanbieding: van € 2,39 voor € 2,15. Het doel van Eswatini Kitchen is om werk te creëren voor werkloze vrouwen en een afzet te bieden voor producten van kleine boeren. De opbrengsten zijn bestemd voor het sociaal programma voor kansarme kinderen. Men begon met 5 vrouwen en nu werken er 35 vrouwen, hebben 300 mensen dankzij Eswatini Kitchen een bestaanbaar inkomen en profiteren 2000 kansarme kinderen van de activiteiten. Eswatini Kitchen is volledig HACCP gecertificeerd (voedsel veiligheid) en is aangesloten bij de World Fair Trade Organisation (WFTO). Cerro Azul impoteerd deze producten voor de Nederlandse markt.

De aanbieding betreft de volgende drie soorten:

► Medium Curry Saus. Gemaakt van verse tomaten, perziken, appels, ui, chillies, knoflook en specerijen. Prima te gebruiken met kip, vis, rijst of vegetarische gerechten.

► Mixed Fruit Chutney. Gemaakt van verse appels, perziken, chillies, knoflook en specerijen. Deze chutney smaakt heerlijk bij Indiase gerechten, vis en vegetarische schotels.

► Mango Chutney. Gemaakt van verse mango, ui, chillies en specerijen. Mooie combinatie met kip of witlofschotel. Ook heerlijk in een salade, op een broodje, of als kaas dip.