Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst is een lespakket over fairtrade. Speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen. Het brengt fairtrade op een speelse en interactieve manier in de klas. Het pakket is ontwikkeld door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, en wordt door Wereldwinkel Noordwijkerhout beschikbaar gesteld aan belangstellende scholen. Voor een voorproefje kijk op http://www.podiumvooronderwijs.nl/eerlijk-duurt-het-langst

Leer fairtrade producenten kennen
Het lespakket bestaat uit een kleurrijke fairtrade tas, met daarin drie Wereldwinkelproducten. Elk van de producten vertelt zijn eigen verhaal. Een knuffelmuisje vertelt het verhaal van Fatima uit Sri Lanka. Zij kan door haar werk voor het naaiatelier haar kinderen naar school sturen. Dankzij een telefoonhoesje uit Guatemala ontmoeten de kinderen de familie Morales met wie ze meerekenen hoe hun inkomen verbeterde dankzij fairtrade. Een blikken autootje neemt ze mee in de wereld van Jerome. Hij laat zien hoe fairtrade in Madagaskar ook zorg draagt voor een beter milieu.

De inhoud van het lespakket
Naast de drie producten bestaat het lespakket uit een uitgebreide docentenhandleiding die de (gast)docent door het lesprogramma heen leidt én veertig sets van drie opdrachtkaarten voor de leerlingen. Eerlijk duurt het langst is een compleet pakket, dat werkt aan basisschoolkerndoel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. Het lesprogramma is zo gemaakt dat de onderdelen los van elkaar uit te voeren zijn.

Gastlessen
Basisscholen die het pakket willen gebruiken, worden van harte worden uitgenodigd om bij de Wereldwinkel te informeren naar een mogelijke gastles. Wereldwinkels geven regelmatig voorlichting op scholen en bij andere geïnteresseerden.

Filmpje
Het Klokhuis heeft een aflevering over eerlijke handel. Leuk om te kijken: