Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Maandaanbieding Swazi Candles

De met de hand gevormde kaarsen van Swazi Candles zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en prints. In 1982 begon Tony Marshak – gevlucht uit het racistische Zuid-Afrika - het bedrijf Swazi Candles in Swaziland. De lokale bevolking volgde interne trainingen en al snel produceerde de kleine werkplaats prachtige kaarsen. Ondertussen verdienen 70 mensen hiermee een vast inkomen. Een uitkomst voor een land waar de werkloosheid onder de niet-geschoolden, groot is. Zo zegt Dudu Mabuza: ”Ik heb veel bereikt met deze baan. Een huis, een ziektekostenverzekering. Maar het beste wat ik heb bereikt is dat ik mij heb kunnen bekwamen in het vak kaarsenmaker.”

Wil je zien hoe de kaarsen worden gemaakt? Kijk dan dit filmpje

https://youtu.be/0aqRPIYHooQ

Corona

De werkplaats waar de kaarsen van Swazi Candles worden geproduceerd werd altijd druk bezocht door toeristen. Sinds de Corona crisis is het toerisme echter vrijwel stil gevallen. Daarom heeft Gone Arty (importeur van de kaarsen voor Nederland) samen met de Wereldwinkel besloten extra kaarsen in te kopen, om zo Swazi Candles te ondersteunen.

Aanbieding September

In de maand september 2020 worden alle Swazi Candles aangeboden met 25% korting. Dit betekent dat wij de kaarsen van € 8,95, nu aanbieden voor € 6,70.

Tip

Elke kaars blijft lang bruikbaar; omdat alleen de zachte was opbrandt blijft de buitenkant van harde was in tact. Met een waxinelichtje erin verspreidt die nog steeds een sfeervol ‘Light from Africa’.
Kaarsen altijd doven in plaats van uitblazen. Het lontje in kaarsvet stoppen en direct weer omhoog zetten met een lucifer. Zo verast het lont niet en kun je het de volgende keer weer gemakkelijk aansteken.