Wegens succes verlengd

De maandaanbieding van novemer 2020 is verlengd. Wij geven nu ook de hele maand december 25% korting op de tappasschalen uit Tunesië. Een prachtig cadeau voor de feestdagen!

De productie van handgemaakte en beschilderde schalen bevindt zich in Nabeul. Zoals veel pottenbakkers in Nabeul zijn ze oorspronkelijk afkomstig van Djerba. Ze zijn naar Nabeul gegaan, omdat de klei van Nabeul zowel geschikt is voor fijn aardewerk als serviesgoed en tevens geschikt is om te stoken in gas- of elektrische ovens (vooral voor het glazuren van belang).

De Wereldwinkel verkoopt keramiek van een familiebedrijf waar ongeveer 30 mensen betrokken zijn bij de productie van aardewerk schalen. Aan het hoofd van de afdeling staat een vrouw die op een goede manier leiding geeft en zorg draagt voor het personeel. Er een evenredige verdeling over het aantal mannen en vrouwen dat in dit project werkt.

Bij het ontwerpen van de patronen voor de schalen werken ook dove vrouwen, hetgeen vrij uitzonderlijk is in Tunesië. De werknemers reizen elke dag naar Nabeul en krijgen een salaris dat boven het gemiddelde ligt.

Het servies is geschikt voor de magnetron en vaatwasmachine, maar niet voor de oven.