Prachtig keramiek uit Tunesië

De productie van handgemaakte en beschilderd keramiek bevindt zich in Nabeul, Tunesië. Zoals veel pottenbakkers in Nabeul zijn ze oorspronkelijk afkomstig van Djerba. Ze zijn naar Nabeul gegaan, omdat de klei van Nabeul zowel geschikt is voor fijn aardewerk als serviesgoed en tevens geschikt is om te stoken in gas- of elektrische ovens (vooral voor het glazuren van belang).

Via de fairtrade organisatie The Twinning Company verkoopt de Wereldwinkel keramiek van een familiebedrijf waar ongeveer 30 mensen betrokken zijn bij de productie van aardewerk schalen. Aan het hoofd van de afdeling staat een vrouw die op een goede manier leiding geeft en zorg draagt voor het personeel. Er is een evenredige verdeling over het aantal mannen en vrouwen dat in dit project werkt.

Bij het ontwerpen van de patronen voor de schalen werken ook dove vrouwen, hetgeen vrij uitzonderlijk is in Tunesië. De werknemers reizen elke dag naar Nabeul en krijgen een salaris dat boven het gemiddelde ligt.

Het servies (o.a. schalen, kommen, bekers, tapasschalen, fruittests enz.)  is geschikt voor de magnetron en vaatwasmachine, maar niet voor de oven.

Gedurende de maand juni geldt een korting van 20% op de hele collectie keramiek uit Tunesië.