Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Kent u de Dopper al?

Onlangs werd in het centrum van Noordwijkerhout bij de Witte Kerk een openbaar watertappunt in gebruik genomen.Van 1 april tot 1 november kan iedere voorbijganger hier zijn of haar dorst lessen. Een mooi initiatief van de gemeente in samenwerking met Dunea. De Wereldwinkel sluit zich hierbij aan en is gestart met de verkoop van een handig waterflesje: de Dopper.

We gooien per dag meer dan 500.000 plastic flesjes weg. Veeg al dat plastic bij elkaar en je hebt een eiland zo groot als Spanje en Frankrijk! Daarom is de Dopper ontwikkeld. Een handige flesje, Nederlands design. Zonder schadelijke stoffen, herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken. Voor lekker leidingwater: bij-tappen kan bij iedere kraan!

Dopper steunt waterprojecten in Nepal

Schoon en veilig drinkwater is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

Wereldwinkel Noordwijkerhout biedt de Dopper (500 ml) aan voor € 12,50. Kom dus zelf even langs in de winkel aan de Dorpsstraat en maak een keuze uit de diverse kleuren. De variant van roestvrijstaal (800 ml) past in de bidonhouder op uw fiets en kost € 24,50. Er zijn ook thermo-doppers in groot en klein formaat.