Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Fair Trade Markt in Noordwijk

Zaterdag 28 oktober start de Fair Trade Week. In Hof van Noortwijck wordt dit gevierd met een Fair Trade Markt waaraan diverse bedrijven deelnemen. Ook Wereldwinkel Noordwijkerhout is er aanwezig met Fairtrade cadeauartikelen.

Fairtrade Gemeente

Sinds 2014 is de gemeente Noordwijk Fairtrade Gemeente. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Een speciale werkgroep zet zich hier in Noordwijk voor in. Nu Noordwijk en Noordwijkerhout in 2018 zullen samengaan is de verwachting dat ook Noordwijkerhout zich sterk zal maken voor deze titel. Een belangrijke troef heeft Noordwijkerhout al in handen: de Wereldwinkel in de Dorpsstraat met haar 40 vrijwilligers.

Fair Trade Week

Tijdens de Fair Trade Week wordt in heel Nederland aandacht besteed aan eerlijke handel. Supermarkten hebben speciale aanbiedingen. In de Wereldwinkel wordt Seepje aangeboden, een wasmiddel gemaakt van plantaardige schilletjes uit Nepal. De week, die duurt tot en met 5 november, gaat zaterdag 28 oktober feestelijk van start met een Fair Trade Markt in Hof van Noortwijck. In de hal bij de Digros in Noordwijk Binnen is niet alleen Wereldwinkel Noordwijkerhout present. Ook diverse Noordwijkse ondernemers laten er zien wat Fair Trade voor hen betekent.