Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

B&W op bezoek

Fairtrade is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Zo ook voor de burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout. Op zaterdag 27 oktober 2018 komen zij als vrijwilligers een handje helpen in de Wereldwinkel. Hiermee geven zij het startsein voor de Fairtrade Week, die loopt van 27 oktober t/m 4 november.

 

Menswaardig bestaan

Tijdens de Fairtrade Week wordt in heel Nederland aandacht besteed aan eerlijke handel. Wereldwinkels en supermarkten promoten dan hun Fairtrade levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, wijn en chocolade. Via radiospotjes en reclamefolders die huis aan huis worden verspreid, wordt de boodschap uitgedragen: Fairtrade is nodig zodat mensen in ontwikkelingslanden een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Jubileum

In 1993 is Stichting Wereldwinkel Noordwijkerhout opgericht. Dit jaar viert de Wereldwinkel dus haar 25-jarig jubileum. De vrijwilligers van het eerste uur voelden de urgentie om iets te doen aan de ongelijke verdeling van welvaart in de wereld. De Koude Oorlog was beëindigd, er brak een nieuwe periode aan met andere internationale verhoudingen. Wereldwinkel Noordwijkerhout wilde hieraan een positieve bijdrage leveren. De afgelopen 25 jaar is er veel gebeurd. Het Max Havelaar keurmerk heeft zich sterk ontwikkeld en steeds meer mensen kopen Fairtrade levensmiddelen. Toch is Fairtrade nog niet voor iedereen de norm.

B&W

Met het vrijwilligerswerk dat de burgemeester en de wethouder op zaterdag 27 oktober in de Wereldwinkel gaan verrichten, geven zij het goede voorbeeld. Kom dus naar de Wereldwinkel, uw aankoop maakt echt het verschil.