Ben je betrokken en heb je ambitie?

Vind je het leuk om met vrijwilligers om te gaan of om sociale media in te zetten voor de promotie van onze fairtrade wereldwinkel? Lijkt je het wat om onbezoldigd aan de slag te gaan voor een paar uur per week? Zo ja, dan gaan we graag met je in gesprek om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. 

Wie zijn wij?

Stichting Wereldwinkel Noordwijkerhout is een moderne fairtrade winkel met bijzondere cadeaus en duurzame producten uit vooral ontwikkelingslanden. Door de verkoop van deze artikelen helpen wij kleine producenten en coöperaties, waar ook ter wereld, een beter bestaan op te bouwen.

De Wereldwinkel Noordwijkerhout bestaat al 30 jaar en is onlangs vernieuwd met o.a. de slogan: ‘Ik geef jou de wereld kado’. Samen met 30 vrijwillige winkelmedewerkers en een bestuur houden we de winkel 5 dagen in de week open en staan we regelmatig op markten. Daarmee zetten wij ons in voor het bereiken van de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen) van de Verenigde Naties.  Home - SDG Nederland  Onze missie vind je hierboven omschreven in 6 woorden.

Ben je een betrokken persoon en heb je ambitie?

Als het antwoord op bovenstaande vraag ‘ja’ is en je hebt een paar uurtjes in de week tijd over dan gaan we graag met elkaar in gesprek om te kijken hoe jij je ambitie en betrokkenheid kan omzetten in een actieve bijdrage aan het besturen van de wereldwinkel. Natuurlijk bespreken we wat jij nodig hebt om in je functie te groeien. Betrokkenheid, motivatie en ambitie zijn wat ons betreft belangrijker dan kennis en ervaring. Het gaat om een tijdsbesteding van gemiddeld 3 tot 4 uur per week, afhankelijk van de functie.

Coördinator vrijwilligers

  • Inwerken en begeleiden van de vrijwilligers
  • Maken van een kwartaal rooster
  • Organiseren van vrijwilligers bijeenkomsten (t.b.v. ontwikkeling en binding)
  • Informeren van de vrijwilligers b.v. d.m.v. een Nieuwsbrief
  • Deelnemen aan de bestuursvergaderingen 1x per maand

Contentmaker: Sociale media en promotie

  • Actueel houden van onze sociale media kanalen
  • Promoten van de maandaanbieding
  • Redactievoering van de vrijwilligers Nieuwsbrief (6 maal per jaar)
  • Promoten van onze winkel en onze activiteiten
  • Deelnemen aan de bestuursvergaderingen 1x per maand

Informatie- en Sollicitatiegegevens

Een bestuursfunctie bij Wereldwinkel Noordwijkerhout staat ook heel goed op je CV en LinkedIn profiel. Bij belangstelling voor een van de bestuursfuncties stuurt je een sollicitatie naar: Marie José Fles, of neem voor meer informatie contact op via 06 49898554.