Wereldwinkel steunt project Hand in Hand

Wereldwinkel Noordwijkerhout vraagt dit jaar speciale aandacht voor de Hand in Hand Community in Nkoranza, Ghana. In de Wereldwinkel zijn producten te koop die in de Community zijn gemaakt. Op 16 april wordt een bijzondere avond georganiseerd waar Greetje Knetsch komt vertellen over het project en beelden laat zien. Ook vrienden en klanten worden uitgenodigd het project te ondersteunen. In december hoopt de Wereldwinkel een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Één grote familie

De Hand in Hand Community is een leefgemeenschap met een unieke atmosfeer voor inmiddels ruim 85 verstandelijk beperkte kinderen, afkomstig uit heel Ghana (en elk jaar worden er weer nieuwe kinderen met een verstandelijke beperking opgenomen). Zij ontvangen hier goede verzorging en aangepaste ontwikkelingsprogramma’s in een veilige en stimulerende omgeving.

Er is op de compound ook een goed lopende “beschutte werkplaats” voor jong volwassenen met een beperking, die daar overdag creatief en nuttig bezig kunnen zijn en die tegelijkertijd heel aantrekkelijke sieraden en van kleurrijke stoffen producten maken. De verkoop daarvan ondersteunt het werk van de Hand in Hand Community.

Veel jonge mensen uit Ghana zijn vooral als verzorgers (= caregivers), in feite als vervangende “vaders en moeders” actief, zij zorgen met elkaar op continue basis voor alle kinderen, die daardoor kunnen leven in een unieke en zeer positieve sfeer. De Hand in Hand Community functioneert in feite als één grote “familie” in een eigen dorp, een veilige en liefdevolle leefgemeenschap. De caregivers worden soms daarbij ondersteund door maximaal 4 – 5 vrijwilligers, meestal uit Europa.

Dankzij de steun van veel mensen en van organisaties buiten Ghana, vooral uit Nederland, kan de Hand in Hand Community al meer dan 30 jaar doorgaan met het mooie en dankbare werk voor deze kwetsbare kinderen.
Zonder deze voortdurende ondersteuning zou Hand in Hand niet kunnen voortbestaanHand in Hand ontvangt geen subsidie of andere fondsen van de Ghanese overheid. Voor meer informatie kijk op de website, www.operationhandinhand.nl.

Greetje Knetsch

Onze streekgenote Greetje Knetsch komt bij Hand in Hand, sinds zij daar in 2009 drie maanden als vrijwilliger gewerkt heeft, elk jaar terug. Vooral om de werkplaats te ondersteunen en sommige producten te vernieuwen of aan te passen voor de mensen in de werkplaats en hun begeleiders. Vervolgens verkoopt zij deze producten in Nederland en dus ook in de Wereldwinkel van Noordwijkerhout.

Spreekt het project u aan? En wilt u er meer over horen? Kom dan naar de Wereldwinkel. Door de producten van de Community te kopen kunt u het project steunen. U kunt in de winkel ook een financiële donatie doen. Via ons emailadres en in de winkel kunt u zich aanmelden voor de informatie avond op 16 april in 't Victorhuis te Noordwijkerhout.