Hennep thee van Dutch Harvest

De hennep thee (officieel: infusion) van Dutch Harvest wordt gemaakt van onbespoten gedroogde hennep bladeren, zonder enige kunstmatige toevoegingen. Hoe het smaakt? De hennep thee heeft een milde, frisse en licht zoete smaak, gevolgd door een bijzondere prikkelende afdronk. Hij is verkrijgbaar in vier varianten: een pure en drie melanges. De thee is gemaakt van een EU gecertificeerde hennepvariant die de psychoactieve stof THC niet bevat: je wordt er dus niet stoned van!

Het pak bevat losse thee, die je kunt bereiden met een thee-ei- of filter, of in een speciale theepot met ingebouwde theezeef. Inhoud: 40 gram hennep thee, losse theebladeren. Er zijn vier smaken: Just Hemp, Hemp Chai, Hemp & Herbs, Hemp & Choco en een pak kost € 4,95.

Waar komt het vandaan?

Dit is een echte lokale thee: de hennep groeit in Oost-Groningen. Hier waren vroeger de stro-kartonfabrieken gevestigd. Toen dit wegviel ging dit gepaard met veel werkloosheid in de regio. Inmiddels wordt daar door verschillende boeren samen jaarlijks 2000 hectare hennep geteeld. Dit zorgt voor een nieuwe economische impuls in de regio.

De hennep wordt elk jaar op andere velden verbouwd, het is namelijk ene uitstekend ‘rotatiegewas’. Het heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, en verbetert de structuur van de aarde. Bovendien worden alle onderdelen van de plant gebruikt. Van de hennepvezels wordt kleding, isolatiemateriaal en plastics gemaakt. Het hennephout wordt in de bouw gebruikt en van de bladeren en bloemen maakt Dutch Harvest deze bijzondere thee.

Hoe is het gemaakt?

De hennep wordt verbouwd op het land in Groningen, zonder enige bestrijdingsmiddelen. Met speciale oogstmachines worden de bladeren geoogst.
Na het drogen wordt de thee gemengd met verschillende biologisch ingekochte kruiden. Er worden geen smaakstoffen of andere kunstmatige zaken aan toegevoegd, het is puur natuur.
Tot slot wordt de thee ingepakt op een sociale werkplaats, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een mooie dagbesteding hebben.
De composteerbare verpakking is speciaal ontwikkeld van biologisch afbreekbaar plastic en van papier op basis van landbouwafval. Zo is het in alle opzichten een duurzaam product.