Vier de Fairtrade Week

Van 6 tot en met 14 mei is het Fairtrade Week, met als thema ‘Celebrate Fairtrade’. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats. Ook Wereldwinkel Noordwijkerhout viert deze week feest met acties en aanbiedingen. Tijdens de Fairtrade Week zijn er iedere middag van 14.00 tot 16.00 uur demonstraties en proeverijen in de Wereldwinkel aan de Dorpsstraat. De Fairtrade producten die centraal staan zijn: maandag Seepje, dinsdag Hennepthee, woensdag Tony’s Chocolonely, donderdag Doppers, vrijdag biologische koffie, zaterdag vruchtensap.

Eerlijk schoon met Seepje

De Sapindus mukorossi vruchten groeien  aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In de wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten. Hypoallergeen en zonder chemische toevoegingen, maken deze schillen de was heel schoon en zacht. Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien daar de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit. Deze schillen bevatten veel natuurlijk zeep. Ze worden uit het wild geoogst en creëren een positieve impact voor het milieu en alle betrokkenen. De natuurlijke zeepvorm is zacht voor huid, wasmachine en was. Daarbij werken de schillen ook nog eens als wasverzachter en kunnen ze voor alle soorten was worden gebruiken, zelfs voor delicate stoffen zoals wol en zijde. Voor een extra lekker geurtje is bij de geurvarianten een flesje met 10 milliliter biologische etherische olie toegevoegd.

Aanbiedingen

Tijdens de Fairtrade Week zijn in de Wereldwinkel demonstraties en proeverijen van diverse Fairtrade producten. De producten worden dan ook met korting aangeboden. In het hele land wordt aandacht gevraagd voor Fairtrade. Tijdens deze campagneweek wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, bedrijven en gemeentes onder de aandacht gebracht. In duizenden supermarkten en winkels zijn tijdens de Fairtrade Week diverse Fairtrade producten in de aanbieding. De meest aantrekkelijke aanbiedingen worden gebundeld in de Fairtrade Week actiefolder, die huis-aan-huis verspreid wordt.