Het verhaal achter de fairtrade producten

Goed nieuws! De afgelopen weken is een team van vrijwilligers van Wereldwinkel Noordwijkerhout bezig geweest met het verhaal achter de fairtrade producten. De productinformatie is uitgebreid en geactualiseerd. Het resultaat zijn diverse informatiebordjes in de winkel. Deze kunnen desgevraagd ook als productinformatiekaartje aan klanten worden meegegeven. Nieuwsgierig? Hier volgt een voorbeeld.

Social Design door Piet Hein Eek

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Fair Trade Original ontwierp Piet Hein Eek, samen met houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam, opvallende manden van palmhout en prachtige vazen van keramiek.

Palmhout is een mooie en snelgroeiende grondstof, nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op.

Voor sterke knopen en stevig draad vroegen de houtbewerkers advies aan de vissers in hun dorp.

De manden en schalen zijn opgebouwd uit dunnen aan elkaar geregen latjes. Deze kunen krimpen en uitzetten wat ze willen – het product blijft hetzelfde.

De samenwerking tussen Fair Trade Original en Piet Hein Eek is een goed voorbeeld van Social Design én hebben prachtige producten als resultaat.