Wat is Fair?

Thema Fairtrade Week 7 – 15 mei:

WAT IS FAIR?

 

De week van de Eerlijke Handel staat bij Wereldwinkel Noordwijkerhout in het teken van de vraag ‘Hoe Fair ben jij?’ Het onderwerp van de komende Fairtrade Week, ‘Wat is fair?’, sluit heel mooi aan bij de doelstellingen van de Wereldwinkel campagne ‘Koop een betere Wereld’. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties waaronder Global 8: eerlijk werk en economische groei.  

Sociaal experiment

De Fairtrade Gemeenten hebben een sociaal experiment ontwikkeld om mensen te stimuleren na te denken over de verdeeldheid in de wereld als het gaat om rechten en betaling. Het doel is meer bewustwording met focus op leefbaar loon/leefbaar inkomen. Het experiment stelt willekeurige mensen een paar ‘eenvoudige‘ vragen. Maar is het antwoord op deze vragen wel zo eenvoudig? Want hoe eerlijk ben jij? Hoe Fair ben jij?

De Wereldwinkel heeft samen met Fairtrade Gemeenten een boekenlegger gemaakt die aansluit bij dit sociale experiment. Op de boekenlegger staat een QR-code naar de website om je duurzame kennis te testen met een link naar het filmpje van het sociaal experiment en de kennisquiz ‘Hoe Fair ben jij?’ Benieuwd hoe het experiment in de praktijk werkt? Bekijk dan het promotiefilmpje (4 minuten): https://www.youtube.com/watch?v=wLelZPQVDPI

Quizzen in de Wereldwinkel

In Wereldwinkel Noordwijkerhout kun je de kennisquiz ‘Hoe Fair ben jij?’ ook spelen. Tijdens de Fairtrade Week is een hoekje in de winkel ingericht om zelf vragen te beantwoorden en het sociale experiment te ondergaan. De quiz kent geen winnaars of verliezers. Iedereen maakt persoonlijke afwegingen. Maar het levert wel iets op, namelijk het inzicht dat bijdragen aan een betere wereld helemaal niet zo moeilijk is als je misschien zou denken.