Reserveer nu uw gratis tickets

Onder de titel ‘Feest: Fairtrade én duurzaam’ viert Wereldwinkel Noordwijkerhout haar 30-jarig jubileum op 23 april. Alle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en de Zilkers worden uitgenodigd om gratis dit evenement te vieren in theater de Muze vanaf 13.30 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk, zie hiervoor de website https://demuze.nl/programma/wereldwinkel-bigger-than-us. Er is een gevarieerd programma samengesteld bestaande uit film, muziek, workshops en informatieve stands. Maar bovenal is er veel ruimte voor ontmoeting en samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

In de film Bigger than us van Flore Vasseur, reist de twintig jarige Melati de wereld rond, op zoek naar medestrijders. Leeftijdgenoten die misschien het nieuws niet halen, maar wel levens veranderen en soms zelfs redden. In Griekenland, Malawi, Libanon, Brazilië, Oeganda en de Verenigde Staten ontmoet Melati jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?

De betrokkenheid van jonge mensen bij zaken als klimaatverandering en duurzaamheid is heel hoopvol. Het werk van de Wereldwinkel sluit hier naadloos op aan. Veel jongeren weten de weg dan ook te vinden naar de Wereldwinkel. Niet alleen voor het assortiment waarbij fairtrade en duurzaamheid centraal staan, maar ook om zelf mee te helpen, bijvoorbeeld door middel van een maatschappelijke stage. Wereldwinkel Noordwijkerhout is al dertig jaar een begrip en toont aan met de viering van haar jubileum nog niets aan actualiteit te hebben ingeboet.