Feest: Fairtrade en duurzaam

Onder de titel 'Feest: Fairtrade én duurzaam' vierde Wereldwinkel Noordwijkerhout op zondag 23 april haar 30-jarig jubileum. Vanaf 13.30 uur stroomde theater De Muze in Noordwijk vol met vrijwilligers, vrienden, klanten en goede bekenden. In de foyer waren stands opgesteld met mooie producten en informatie:

 

►Greetje Knetsch met producten van het project Hand in hand in Ghana https://operationhandinhand.nl

►Julia Wijnia met sieraden van Kazuri in Kenia http://www.kazuri.nl

►Bo Cornelissen met informatie over producentenreizen naar Kenia http://producentenreizen-kenia.nl

►Fairtrade werkgroep Noordwijk

►Wereldwinkel Noordwijkerhout

Nadat voorzitter Marie José Fles iedereen had welkom geheten, nam wethouder Roberto ter Hark het woord. Hij bedankte de vrijwilligers van de Wereldwinkel voor de manier waarop zij werken aan een betere wereld. En hij benadrukte de rol van de Wereldwinkel binnen de Fairtrade gemeente Noordwijk. 

Om 14.00 uur startte de indrukwekkende film Bigger than us, over jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Na de film was er gelegenheid om twee workshops te volgen: workshop lachen door Keshia Kluijfhout, en workshop buikdansen door Jmiaa Bellan. Ook was er live muziek door jongeren van de Kleynkoor Academy uit Noordwijk. Zij verzorgden een spetterend optreden met als thema: reizen per trein. 

De viering van het jubileum was zeer geslaagd en het bestuur van de Wereldwinkel wil alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit feest.