Lieve cadeautjes voor moeder

Een mooie ketting of zijde sjaal. Een boekje of hartjes van chocolade. Een beeldje vol symboliek. Dit zijn enkele voorbeelden van fairtrade cadeautjes waar u moeder mee kan verrassen op zondag 11 mei. Met een cadeautje uit de Wereldwinkel worden niet alleen de moeders hier in het zonnetje gezet, maar ook al die moeders in ontwikkelingslanden die via fairtrade organisaties werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin.

Op zaterdag 10 mei is het World Fairtrade Day. Op deze dag wordt in de hele wereld aandacht besteed aan eerlijke handel. In de week voorafgaand aan deze dag wordt een folder verspreid. Hou uw brievenbus dus in de gaten. De folder staat vol interessante informatie en mooie aanbiedingen, speciaal voor moeder.

 

Fairtrade

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in bijna 240 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.