Haal de zomer in huis

In de maand september staat de Wereldwinkel in het teken van Flowerpower. Dit betekent deze maand extra aandacht voor onze collectie fairtrade vazen. Bijvoorbeeld prachtig handgeblazen glaswerk uit Mexico, gemaakt van gerecycled glas. Of kleurig aardewerk van Java en strakke keramische vazen uit Thailand. De keuze is groot en deze maand ontvangt u bovendien bij aankoop van een vaas een gratis presentje.

Aardewerk uit Indonesië

Het bedrijf Benya Art Craft van producent Adnan Isdianto bevindt zich op het Indonesische eiland Java. Adnan heeft zijn opleiding genoten aan de Academy of Arts in Yogyakarta. In 2004 is hij met een eigen werkplaats begonnen. Onder fairtrade condities ontwikkelen  Adnan en importeur Wisnu gezamenlijk drie keer per jaar een nieuwe collectie vazen en schalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van trendy kleuren per seizoen. De grondstof voor de producten van Benya is "tanah godean" roodbruine aarde. Voor elke nieuwe productserie wordt handmatig een mal gemaakt. Het gehele proces is niet fabrieksmatig waardoor er soms kleine verschillen in de afwerking zijn.

Origami uit Thailand

De vazen zien er uit als gevouwen papier en passen helemaal in de nieuwe woontrend. In het noordelijke plaatsje Lampang, in Thailand, staat het familiebedrijf dat deze vazen van keramiek produceert.  Bij het maken van de vazen komt enorm veel handwerk kijken: van het vormen tot het decoreren, het glazuren en het bakken. Gelukkig doen de vrouwen, die voornamelijk werkzaam zijn in de fabriek, dit met plezier. Dit komt doordat zij blij zijn met de gezonde en veilige werkomgeving en hun goede inkomen in de fabriek. Het bedrijf werkt samen met importeur FairForward op fairtrade basis en samen ontwikkelen zij de nieuwe modellen.