Vrouwenweek 2016

Van 4 tot 14 maart is het Vrouwenweek. In de hele wereld vragen vrouwen dan aandacht voor hun situatie. Zoals op deze foto uit Bangladesh, waar vrouwen tijdens Internationale Vrouwendag, demonstreren voor gelijke rechten. In Nederland lanceert Vrouwen van Nu deze week een nieuwe campagne onder de titel Zeg ´ns eerlijk, maak jij het verschil. Hiermee roept Vrouwen van Nu haar leden en nieuwe leden op om op het gebied van duurzaamheid en sociale leefomgeving meer het verschil te gaan maken. Ze gebruiken hiervoor voorbeelden van vrouwen die het verschil maken als inspirators. Dit jaar werken de Wereldwinkels samen met Vrouwen van Nu en organiseren samen allerlei activiteiten. Ook Wereldwinkel Noordwijkerhout is actief.

Zaterdag 5 maart

De Vrouwenweek zal in Noordwijkerhout muzikaal van start gaan. Op zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur zal  Ladies Melody een optreden verzorgen bij de Wereldwinkel. Dit dameszangkoor bestaat uit zangeressen uit Noordwijkerhout en directe omgeving. Zij zingen veel Nederlandse liedjes uit `de Goeie Ouwe Tijd´ en uit de jaren 50 en 60.  Gezellig Nederlandstalig repertoire waarbij het publiek heerlijk kan meezingen. U bent hierbij van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Dinsdag 8 maart

In de Buurtkerk in Noordwijk wordt op dinsdagavond 8 maart een avond georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. Diverse sprekers zullen aan het woord komen en vertellen over de situatie van vrouwen in deze tijd. De Wereldwinkel is hierbij aanwezig met een kraam. Behalve producten gemaakt door vrouwen, zal er ook informatie worden aangeboden over fairtrade en de vrouwelijke producenten in ontwikkelingslanden.