Vrouwenweek van start

Van 4 tot 14 maart is het Vrouwenweek. Tijdens vrouwenweek worden in het hele land activiteiten georganiseerd. Hierbij staat de positie van vrouwen in deze tijd centraal. In Wereldwinkel Noordwijkerhout gaat de Vrouwenweek van start met een optreden van Ladies Melody op zaterdag vanaf 14.00 uur. Ladies Melody is een dameszangkoor uit Noordwijkerhout met Nederlandstalig repertoire. Het koor wordt instrumentaal begeleid door een aantal accordeonnisten. U bent allen van harte uitgenodigd om dit optreden bij te wonen.

Vrouwen in deze tijd

Er is nog veel te verbeteren aan de positie van vrouwen, bijvoorbeeld in de Arabische wereld. De recente gebeurtenissen in Keulen laten zien dat emancipatie van de Europese vrouw nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In ontwikkelingslanden hebben vrouwen het moeilijk door enerzijds de zware economische omstandigheden en anderzijds de strenge sociaal-culturele en religieuze regels. Juist voor deze vrouwen zet de Wereldwinkel zich in.

Vrouwen en Fairtrade

De Wereldwinkel staat voor fairtrade en verkoopt artikelen die op een eerlijke en duurzame manier worden geproduceerd in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Gelijke behandeling en gelijke beloning van mannen en vrouwen is hierbij een belangrijke voorwaarde. Sommige producten worden zelfs uitsluitend door vrouwengroepen gemaakt. Bijvoorbeeld manden uit Senegal (Teranga), keramiek uit Mexico (Esperanza) en jam, chutney's en sauzen uit Swaziland (Eswatini kitchen). Met de eerlijke prijs die deze vrouwen ontvangen voor hun producten, kunnen zij hun gezin onderhouden en kunnen hun kinderen naar school.

Internationale Vrouwendag

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In de Buurtkerk in Noordwijk is 's avonds een informatieve bijeenkomst met diverse sprekers. De Werelwinkel zal hierbij aanwezig zijn met een kraam. Ook in Katwijk wordt Internationale Vrouwendag gevierd. In Tripodia is 's avonds een gevarieerd programma met discussie, dans en de uitreiking van de Vrouwe van Katwijkprijs. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten in heel Nederland. Zie voor een overzicht: www.vrouwenvannu.nl.