Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Vrede. Wie durft?

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de Vredesweek. In 2016 vieren we de 50e Vredesweek van 17 t/m 25 september.

We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. PAX roept op tot verbinding. Doe je mee?

Samen maken we een statement in de Vredesweek. Loop mee met Walk of Peace in Enschede, kom naar het Manifeest in Amsterdam, bezoek een activiteit van een van de Ambassades van Vrede bij jou in de buurt, doneer voor Lessen in vrede in Syrië of volg PAX op Facebook en ontdek elke dag wat jij voor vrede kunt doen. Vrede. Wie durft?

Duifjes uit Peru

Het symbool van vrede is de duif. In de Wereldwinkel vind je duifjes van aardewerk gemaakt in Peru. Op het rolletje papier dat zij bij zich dragen kun je een boodschap schrijven. Een boodschap van vrede, een vriendelijk woord, een bemoediging voor iemand die het nodig heeft. Zo kun je ook in je directe omgeving werken aan vrede.