Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Symposium over Fairtrade

Wereldwinkel Noordwijkerhout bestaat 25 jaar en organiseert op vrijdag 2 november 2018 een mini-symposium. Een viertal sprekers gaat in op de vraag: Fairtrade, nog steeds actueel?  Dit symposium richt zich tot de bewuste consumenten, de politiek, het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties van Noordwijkerhout en Noordwijk. Hoe urgent is Fairtrade wereldwijd? En wat betekent Fairtrade voor de twee gemeenten die in 2019 gaan fuseren?

 

Sprekers

Henk Zandvliet, voorzitter van de Stichting Fairtrade gemeenten Nederland, geeft zijn visie op de actualiteit van Fairtrade in Nederland en de rol die provincies en gemeenten hierbij kunnen spelen. Tevens is hij dagvoorzitter.

Kati Piri, lid van het Europees Parlement voor de PvdA, kijkt vanuit de huidige internationale politieke en economische verhoudingen naar Fairtrade.

Peter D’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar gaat in op de lage koffieprijzen en op de relevantie van Fairtrade in de foodsector.

José Verweij-Hoogendijk, oprichter van de Stichting Vhufili Art / Gone Arty, deelt haar ervaringen met de import van Fairtrade kunstnijverheid uit Zuidelijk Afrika.

 

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee

14.00 - 17.00 uur Symposium (presentaties, live muziek en paneldiscussie)

Na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. 

 

Locatie

Stichting Ontmoetingsruimte Puyckendam (SOP)

Pilarenlaan 4 P1

2211 NA  Noordwijkerhout

 

Uitnodiging

Wij nodigen u hierbij van harte uit om het symposium bij te wonen. Graag horen wij of u komt via:

wereldwinkel.nwh@kpnmail.nl

Of via onze contactpersoon: Mathilde Kors 06 - 45387211

 

Voor meer informatie zie /nl/menu/Nieuws_en_Evenementen/Nieuws