Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Zelf fairtrade bonbons maken

Dat de Wereldwinkel heerlijke fairtrade chocolade verkoopt, dat weet u natuurlijk al lang. Dat deze chocolade zich ook makkelijk laat verwerken tot heerlijke bonbons, dat leren de vrijwilligers van de Wereldwinkel tijdens een workshop op zaterdag 21 maart.

Wilt u ook aan de slag? Hier volgt een recept voor het maken van eenvoudige truffels.

Recept fairtrade truffels

Benodigdheden: 1/8 liter slagroom, 100 gram melkchocolade, 100 gram pure chocolade, 4 eetlepels likeur naar keuze, 30 gram roomboter, cacao, hagelslag, geraspte kokos.

Werkwijze: Breng de slagroom in een pan aan de kook. Breek de chocolade in stukjes. Neem de pan van de warmtebron. Doe de chocolade in de slagroom en laat hem onder roeren smelten. Laat de truffelmassa iets afkoelen. Roer de likeur erdoor, voeg ook de roomboter toe en laat het smelten. Blijf roeren tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Bekleed een cakevorm (circa 20 cm lang) met huishoudfolie. Doe de truffelmassa erin, strijk hem glad en laat hem in ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven. Stort de stijve truffelmassa en trek de folie eraf. Snijd hem in blokjes en maak hier bolletjes van. Wentel de bolletjes desgewenst door de cacao, de hagelslag of de geraspte kokos.