Welkom bij

Wereldwinkel Noordwijkerhout

Los Ninos helpt kinderen in Guatemala en Peru

Zaterdag 9 april verzamelden de vrijwilligers van Wereldwinkel Noordwijkerhout zich in het Victorhuis voor de jaarlijkse vrijwilligersavond. Naast een gezellig samenzijn, waarbij de voorzitter en penningmeester verslag deden van de ontwikkelingen in de Wereldwinkel, stond ook een lezing op het programma over Los Niños door Nicolet Menken.

De stichting Los Niños bestaat sinds 2002 en organiseert en ondersteunt projecten in Guatemala en Peru. De projecten zijn gericht op educatie en op het vergroten van de zelfstandigheid van de armste kinderen en hun families. Los Niños onderscheidt zich van veel andere ontwikkelingsorganisaties door de grote betrokkenheid van de donateurs bij de projecten. Zo heeft Anna-Maria Ackermans de dagelijkse leiding over de projecten in Guatemala. Zij woont er en is fulltime bij de projecten betrokken. Zij wordt bijgestaan door vrijwilligers uit Europa die de leerkrachten en andere professionals uit Guatemala ondersteunen. De operationele kosten zijn minimaal en het team ontvangt geen salaris, alleen een beperkte, lokale onkostenvergoeding.

Nicolet Menken is al vele jaren bij de projecten van Los Niños betrokken en vertelt met veel enthousiasme over de moeders en de kinderen, over de scholen en de huizen die zijn gebouwd en over de hulp aan de allerarmsten. Zie voor meer informatie over de projecten van Los Niños: http://www.losninos.info.