Beelden van serpentijn uit Zimbabwe

De naam Zimbabwe betekent letterlijk huis van steen wat te danken is aan de stenige bodem van het land. Het beeld dat u hier ziet is gemaakt door één van de producentengroepen in Chitungwisa, een grote arme wijk, zo’n 25 km van Harare.  De beeldhouwers werken in de open lucht. In Chitungwisa worden grote stukken verkleind. Eerst wordt de vorm grof uitgehakt en daarna met mes, vijl en grof schuurpapier verder gemodelleerd. De eindfase bestaat uit het verder schuren met polijstpapier tot het oppervlak volkomen glad is. Ter afwerking worden de beelden rondom een houtvuur geplaatst om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn, worden ze ingesmeerd met blanke was.

Amandla

Importeur Amandla is een ideële organisatie en koopt rechtstreeks in bij kleine producenten en handelaars. Amandla ziet er op toe dat de leveranciers "leefbare lonen" betalen en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden aanhouden. Ook geeft Amandla waar nodig financiele steun en staat producenten – indien nodig - met raad en daad terzijde.

Betekenis

De beelden van serpentijn zijn vol betekenis en daarom heel geschikt om cadeau te geven bij speciale gelegenheden. Drie vriendinnen. Een gezin of een dansend paar. Een denker of een liefdesknoop. De keuze is groot en altijd fijn om te geven.