Mozaïek van Bali

Wereldwinkel Noordwijkerhout verkoopt schalen, vazen en onderzetters gemaakt van aardewerk met glasmozaïek. Het zijn echte blikvangers, verkrijgbaar in steeds wisselende kleuren en patronen.

Het bedrijf Putri Duyung is gevestigd op Midden Bali – Indonesië. De naam is gebaseerd op een legende van een vrouw die half mens half vis is. Het eiland Bali is nog grotendeels Hindoeïstisch en dat uit zich in een cultuur met talloze tradities. Een weerspiegeling daarvan is onder andere te zien in de prachtige handgemaakte producten zoals de populaire, kleurrijke mozaïek schalen en vazen. De aardewerk schalen worden ingelegd met kleine stukjes glas in verschillende patronen. Het gehele proces is handmatig zodat geen enkel product hetzelfde is.

Samen met de importeur ‘Madat’ worden regelmatig nieuwe designs en kleurstellingen van de producten ontwikkeld. ‘Putri Duyung’ werkt volgens de Fairtrade criteria en wordt door ‘Madat’ twee tot drie keer per jaar bezocht. Met de aankoop van dit product draag je bij aan de realisatie van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.